separationsångest...

ja så är det...

jag har världens separationsångest!!
från vadå tänkter ni då..
från ALLT!!

från alla nya vänner
från vintersäsongen.. vill inte att det ska ta slut... inte än...
från fredriksberg/säfsen

jag trivs helt enkelt här uppe i dalarna
medans syster-yster trivs i skåne... 





vad har hänt sen sist då?
jag jobbade sista dagen för säsongen på säfsen idag
marion har flyttat till karlskoga igen
jag har krockat med en älg
jag mår bra men bilen är det lite värre med.... ny framruta blir på torsdag
på onsdag flyttar jag till karlskoga igen för att sedan dra till smögen
ska jobba på skäret i sommar nere på kusten!
vilket jag ser fram emot en massa!!
alla 3 hästar ska hänga med ner o bli västkustare en sommar












Vinkunskap.....



Först och främst hur skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk.
Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.



Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.



Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.



När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.
När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.



Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på. 



Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.



Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft



Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt



Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex ikväll.
- Nej tack, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ

SKÅL!


chill

igår va de fest.....

idag har jag skallebank....

och det kommer i smärtor!




idag hade jag 1 lektion så resten av tiden har vi chillat i backen!
så jävla gött!!




nu är jag ledig i 4 dagar
mera chill blir!!




en till GRYM låt!


jag tror mitt hjärta blöder....


En lövley dag i Säfsen!!













"jag följer med dig hem ikv för jag vill inte vara själv"
"Det här är värt att dö för
Jag tror mitt hjärta blöder"

"kom vi sover över"







RSS 2.0